News

Publication of the book Las Legumbres (Legumes) of Catarata’s Popular Science Collection from CSIC

The book “Las Legumbres” (Legumes) of Catarata’s Popular Science Collection from CSIC has been launched on the eve of the Global Pulse day, 18th January 2017. More than 40 scientists from CSIC, Universities and renowned chefs have participated in the book coordinated by Drs. Alfonso Clemente and Antonio M. de Ron. This book, an outcome […]

ICTAN RESEARCHER MARIA ANGELES MARTIN ARRIBAS PUBLISHES THE BOOK OF DISCLOSURE “WHAT DO WE KNOW? THE CHOCOLATE

Dr. María Ángeles Martín Arribas, researcher from ICTAN, has published the book “What do we know about? The chocolate “, inside the collection “What do we know about …?”. This collection arises from the collaboration between the CSIC and the Editorial Catarata, where it is intended to bring to a broad audience key themes of […]

Ph.D. THESIS LECTURE

Deysi Prisila Cando Guañuna will defend her PhD Thesis entitled: “Strategies for obtaining surimi gels with reduced sodium content: High hydrostatic pressure and addition of compounds” Supervisor: A. Javier Borderías Juárez y Helena M. Moreno Conde (ICTAN-CSIC) Date and time: Friday 3 February 2017, 12 pm Location: Faculty of Veterinary , Universidad Complutense of Madrid, […]

ESTUDIANTES ERASMUS DE ARPAÇBAHSIS VOCATIONAL HIGH SCHOOL (TOURISM AND HOSTELING) DE TURQUÍA VISITAN EL ICTAN

El lunes 16 de Enero, estudiantes erasmus de ArpaÇbahsis Vocational High School (Tourism and Hosteling) de Turquía, acompañados por Gregorio García-Solans Molina, Director Cultural de MAD for Europe, han visitado el ICTAN. Inicialmente los alumnos fueron recibidos en el Salón de Actos, donde la Unidad de Cultura Científica les hizo una breve presentación general del […]

CHARLA DIVULGATIVA: LOS SECRETOS DEL CHOCOLATE. Jueves 12 de Enero 2017

Las Dras. Mª Ángeles Martín y María Blanch, integrantes de la Unidad de Cultura Científica del ICTAN, han participado en el Máster Universitario en Biología Molecular y Celular Integrativa (MCIB) impartido en el Centro de Investigaciones Biológicas (CIB, CSIC). La actividad, con el título “Los secretos del chocolate”, ha incluido charla divulgativa y cata de […]

Alimerka entrega los VII Premios Luis Noé Fernández

La Fundación Alimerka entregó ayer los VII Premios Luis Noé Fernández, con los que reconoce las buenas prácticas en ámbitos de nutrición y de acción social contra el hambre. El Departamento de Investigación y Nutrición del ICTAN-CSIC y la Asociación Espigoladors han sido los galardonados este año. La entrega tuvo lugar en el Palacio de […]